נפיחות בקרסול

שתף...
תוכן עניינים

ישנם מצבים רפואיים שאותם כדאי להכיר, כדי לזהות סימני אזהרה לכך שקיימת בעיה. חלילה אין זה אומר שצריך להיבהל ולערוך מיד אבחון עצמי, אך בהחלט כדאי לגשת לרופא לאבחון מדויק וטיפול מתאים. כאשר חווים מצב שבו הקרסול מתנפח, הדבר עשוי להעיד על חבלה שנגרמה למקום או שישנן בעיות רפואיות אחרות. במאמר זה נפרט מהן הסיבות האפשריות להופעה של תופעה זו, כיצד ניתן להקל עליה ומהן דרכי הטיפול האפשריות.

 

מהם הגורמים האפשריים לתופעה זו?

 

הופעה של נפיחות בקרסול יכולה להיגרם ממספר סיבות: אחת הסיבות לכך היא חבלה או פציעה שנגרמה לאזור. הקרסול הוא מפרק בעל טווח תנועה רחב למדי והוא נושא עליו חלק לא מבוטל ממשקל גופנו. בכל צעד שאנו עושים, בכל קפיצה ואפילו בשחייה או ריקוד, הקרסול נע במגוון אופנים. בנוסף, הקרסול מסייע לנו להתאים את מנח כף הרגל בהתאם לצורת הקרקע, כמו בזמן הליכה על החול בחוף הים, על מישור הררי בעת טיול בטבע או בטיול בשדרה בעיר. השימושים הרבים והנרחבים בקרסול, בהחלט עשויים להוביל לגרימה של פציעה או חבלה, כאשר הנפוצים שבהם הוא נקע בקרסול או קרע בקרסול.

 

סיבה נוספת להופעה של נפיחות בקרסול יכולה להיות היווצרות של דלקת באזור. לרוב הדלקת היא לא ממש המקור לבעיה, אלא תסמין של בעיה עמוקה יותר. למשל, קרע בגיד האכילס, הנמצא בחלקו האחורי של השוק ומתחבר לקרסול. גורם נוסף לנפיחות יכול להיות דלקת מפרקים ניוונית, הגורמת לשחיקה של הסחוס במפרקים בעקבות היווצרות של דלקת במקום.

 

סיבות נוספות שיכולות להתבטא בנפיחות הקרסול הן מחלות הקשורות בכלי הדם. הנפיחות עשויה להיגרם בשל חסימה בכלי הדם באזור, והדבר עשוי להצביע על מחלת ורידים או על קריש דם. במקרים אחרים, הנפיחות יכולה להופיע בשל הצטברות נוזלים באזור, המתרחשת לא פעם בזמן היריון, בשל נטילת תרופות מסוימות או כתוצאה מכשל במערכת הלימפה.

 

חשוב מאוד לגשת לרופא כאשר מופיעה נפיחות בקרסול, שכן הגורמים האפשריים מגוונים כל כך וחלקם עשויים להצביע על מצבים מסכני חיים.

 

כיצד ניתן להוריד נפיחות בקרסול?

 

ישנם תרגילים שונים שאותם ניתן לבצע כדי להוריד את הנפיחות באזור זה. מטרת התרגילים היא לאפשר ניקוז של הנוזלים שהצטברו באזור, אך תרגילים האלה לא יסייעו במקרים שבהם הנפיחות נגרמת בשל דלקת. אחד התרגילים שאותם ניתן לבצע הוא הגבהה של הרגליים בזמן שכיבה. חשוב למנוע הפעלת לחץ על אזור הברכיים כדי לאפשר זרימה של הנוזלים. במקרים של נפיחות כתוצאה מחבלה או נקע, כדאי לבצע טיפולי פיזיותרפיה, כדי להחזיר את טווח התנועה של המפרק לקדמותו. פיזיותרפיה יכולה לסייע בהפחתת נפיחות כתוצאה מדלקת, על ידי למידה של הנעה נכונה של המפרק.

 

דרך נוספת להפחתת הנפיחות היא מנוחה, אך דרך זו אינה מתאימה במקרה של נקע, שכן דווקא הנעה של המפרק מסייעת להחלמה מהירה יותר. אפשרות נוספת היא להניח קרח על האזור או להפעיל לחץ באמצעות גרב מיוחדת או תחבושת.

 

מהן דרכי הטיפול המומלצות?

 

דרך הטיפול בנפיחות תיעשה כמובן בהתאם למצב הגורם להופעתה מלכתחילה. בדיוק בגלל זה חשוב לקבל אבחון מדויק מרופא אשר ינחה אתכם לגבי אופן הטיפול הטוב ביותר. ישנן תרופות המסייעות בהפחתת הצטברות הנוזלים באזור הקרסול, במקרים שבהם הגורם הוא בעיה בכלי דם, במערכת הלימפה או בזמן היריון. כמובן שהטיפול המקיף מעבר לטיפול הממוקד בנפיחות עצמה, יותאם למצב הרפואי שממנו סובל המטופל.

 

במקרה של נקע או חבלה הגורמים לנפיחות, הטיפול יעשה באמצעות חבישה של האזור ומתן משככי כאבים להפחתת כאבים. כאשר ישנו קרע ברצועה תיעשה חבישה של האזור גם כן והמטופל יצטרך לאפשר למפרק לנוח. יחד עם זאת, במקרים של קרע חמור עשוי לעלות הצורך בניתוח לטיפול בבעיה, הליך אשר יביא בסופו של דבר גם לירידת הנפיחות.

 

ישנם מקרים שבהם הנפיחות נגרמת כתוצאה מתזונה עשירה בנתרן, דבר הגורם להצטברות נוזלים בקרסול. במקרה כזה יצטרך המטופל לערוך שינוי בתזונה ולהפחית בצורה משמעותית את צריכת הנתרן. הפחתת המלחים תפחית משמעותית את הצטברות הנוזלים ותוביל בסופו של דבר להפחתת הנפיחות כמובן. מומלץ להתייעץ עם דיאטנית שיכולה לסייע בבניית תפריט מתאים.

 

 

 

X